Inzicht in Fysieke Toegankelijkheid

Op dinsdag 22 november organiseerde de Alliantie Toegankelijk Den Haag het werkatelier fysieke toegankelijkheid in The Social Hub. Nadat we afgelopen zomer samen met de Haagse organisaties en ondernemers hebben gekeken naar digitale toegankelijkheid, was het ditmaal de tijd om ons te verdiepen in fysieke toegankelijkheid. Want zijn we ons wel bewust van hoe fysiek toegankelijk onze eigen organisaties en/of bedrijven in Den Haag zijn? 

Inzicht en bewustwording 

Margreet Roemeling van Stichting Voorall deelde aan de hand van een reeks foto’s verschillende voorbeelden en ervaringen over fysieke toegankelijkheid in de stad. Deze prikkelende voorbeelden leidden tot interessante gesprekken tussen de verschillende organisaties, ondernemers en de gemeente. Inzicht en bewustwording zijn de twee kernwoorden die vaak naar voren kwamen tijdens deze gesprekken. Verschillende interessante vragen kwamen aan bod: ‘Wanneer zou het moeten gaan om permanente aanpassingen en wanneer volstaan incidentele aanpassingen?’ en ‘Hoe kunnen we als organisatie samen afspraken maken over het bieden van hulp?’. Genoeg stof om over na te denken, maar de eerste stappen naar meer bewustwording zijn hiermee gemaakt.  

Vervolgstappen 

Wil je meedenken over devervolgstappen?  

Alliantie Toegankelijk Den Haag 

De Alliantie Toegankelijk Den Haag bestaat uit Haagse ondernemers en organisaties die een actieve bijdrage willen leveren aan een toegankelijke stad, voor iedereen die dat nodig heeft. Zij organiseert ieder half jaar werkateliers over digitale, sociale of fysieke toegankelijkheid. Komend voorjaar staat het thema sociale toegankelijkheid centraal. Op de hoogte blijven? Volg dan onze LinkedIn pagina of houdt onze website in de gaten.