Festival worden steeds toegankelijker 

· toegankelijkheid

Hier worden wij blij van! Steeds meer Festivals in Nederland worden toegankelijker voor mensen met een beperking, zo schrijft de NOS afgelopen week in dit artikel. Met de campagne  #OnbeperktFeest begon HandicapNL in 2019 met het toegankelijker maken van Nederlandse festivals. Veel mensen zouden wel graag naar een festival willen, maar kunnen dit niet. Dit geldt echter niet alleen voor festivals, maar ook bij vele dagelijkse activiteiten wordt nog steeds een grote groep onbewust buitengesloten in Nederland. Wij vinden dat daar verandering in moet komen!  

Vanuit de Alliantie Toegankelijk Den Haag werken wij aan een toegankelijkere stad voor iedereen. Hierin vinden wij fysieke toegankelijkheiderg belangrijk, maar kijken we ook naar minder zichtbare aspecten zoals sociale en digitale toegankelijkheid. Samen met verschillende partijen in de stadwerken we aan concrete verandering en streven we naar een samenleving waartoegankelijkheid de norm is. 

Meer weten over de Alliantie? Bekijk dan onze Linkedinpagina of website. Van 13 tot en met 15 juni gaan we van start met werkateliers waarbij organisaties en ondernemers aan de slag gaan met digitale toegankelijkheid. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@alliantietoegankelijkdenhaag.nl